Het op een goeie manier laten uitkomen van een set fotolijsten kan moeilijk zijn. Wij vertellen aan de hand van een aantal voorbeelden waar je begint en hoe je een groep verschillende fotolijsten in evenwicht brengt. Op deze manier kun je met een set fotolijsten een kunstzinnige decoratie creëren.
Het bij elkaar plaatsen van een groep fotolijsten op een muur is ideaal om een serie (bijvoorbeeld flora, fauna of mensen) uit te beelden of een gebeurtenis van een groep mensen te vertellen. Bijvoorbeeld een vakantietrip, een jubileum of een bedrijfsuitje. Op de juiste wijze gegroepeerd oogt het geheel als een verhaal.


groep fotolijsten

Kies hiervoor een ruimte op een muur op ooghoogte. Ga uit van dezelfde kleuren of kleurtinten. Als je verschillende maten gebruikt, kun je spelen met de indeling. Voordat je de fotolijsten op de muur aanbrengt, stel je de compositie samen op de grond, totdat je tevreden bent. Teken deze vervolgens over op de muur en breng de fotolijsten aan.


fotolijst boekenplank

Een groep fotolijsten hoeft echter niet altijd aan de muur te hangen. Ze passen ook uitstekend op een (boeken)plank, in de kast of op andere meubelen zoals (nacht)kastjes. Op deze manier kun je een fotocollage combineren met andere decoratieve elementen zoals boeken, uitbeeldingen van je hobby (in het geval van het voorbeeld klassieke fotocamera's) en snuisterijen.


fotolijst zwart-wit foto

Dit is een elegant voorbeeld van een combinatie van fotolijsten met zwart-wit foto's in een verschillend formaat. Om de selectie en de indeling te vereenvoudigen is het belangrijk om van tevoren te bedenken welk verhaal je wilt vertellen, hoeveel ruimte het geheel mag innemen en waar je de fotolijsten wilt ophangen. Meet eerst weer op de grond en op de betreffende muur of het uitkomt zoals je het voor je ziet! Op deze manier wordt het geheel meer dan de som der delen.