Passe-Partout

Bij een fotolijst hoort een passe-partout. Dit is een kartonnen rand die ervoor zorgt dat uw foto, afbeelding of poster nog beter tot zijn recht komt. De rand creëert namelijk een prachtig optisch effect. Uw dierbare foto of coole poster springt er daardoor nog meer uit. Bovendien is een passe-partout ideaal als opvulling als een foto bijvoorbeeld niet goed in de fotolijst past. 

Fotolijsten-online.nl biedt een uitgebreid assortiment aan passe-partouts. Voor iedere foto is er een bijpassende omranding. Onze standaard passe-partouts worden gemaakt van zuurvrij museumkarton met een dikte van 1,5 mm.

Koop uw passe-partout op maat en kleur. Op onze maatwerk bestelpagina vindt u een handige calculator die direct de prijs uitrekent. Het zelfs mogelijk om een exemplaar met meerdere uitsnedes en bijvoorbeeld een naam als uitsnede te laten maken. De mogelijkheden zijn eindeloos!

Let op: Alle passe-partouts worden op bestelling gemaakt en kunnen daarom niet terug worden gestuurd.


Keuzehulp
Passe-partout
Passe-partout enkele uitsnede
Passe-partout
Passe-partout meerdere uitsneden
Vul de buitenmaat van de passe-partout in. (deze is gelijk aan de binnenmaat/glasmaat van uw fotolijst)
Vul uw fotomaat in. (dit noemen wij uitsnede) (Wij maken de uitsnede altijd iets kleiner.)
 • Bij passe-partouts t/m buitenmaat 30x40 maken wij de uitsnede 0,5 cm kleiner. (Bijv: uitsnede 20x30 wordt dan 19,5x29,5 cm)
 • Vanaf buitenmaat 31x41 en groter wordt de uitsnede 1 cm kleiner. (Bijv: uitsnede 40x60 wordt dan 39x59 cm)
Kies uw kleur:
Aantal Passe-Partout
Keuzehulp
Toelichting Passe-partout
Keuzehulp

 1. Uitleg Passe-Partout Bestellen

  Uitleg Passe-Partout Bestellen

 2. Passe-Partout op Maat en Kleur

  Passe-Partout op Maat en Kleur

 3. Passe Partout Standaard Formaten

  Passe Partout Standaard FormatenVind de perfecte passe-partout voor uw foto

Een fotolijst is niet compleet zonder bijpassende passe-partout. Deze omranding ziet er niet alleen stijlvol uit, maar biedt ook de mogelijkheid om het uiterlijk van de afbeelding te beïnvloeden. Door een passe-partout in de juiste kleur en maat te kiezen, creëert u een prachtig optisch effect en springt de foto er echt uit. Bovendien zorgt een omranding ervoor dat de foto niet in direct contact komt met het glas. Hierdoor zal uw foto, poster of kunstwerk er altijd mooi uit blijven zien. 

Het vinden van de geschikte passe-partout is heel eenvoudig. Zoek eenvoudig op fotomaat, lijstmaat en kleur. Het is vooral belangrijk om de juiste maat te selecteren, maar ook de kleur is van belang. Kiest u voor een donkere fotolijst? Schaf dan bijvoorbeeld ook een donkere passe-partout aan. Het is natuurlijk een kwestie van persoonlijke smaak, maar houdt er rekening mee dat de omranding wel goed bij de fotolijst en de foto moet passen.

Welke maat passe-partout heeft u nodig?

Voordat u zomaar een passe-partout aanschaft, is het belangrijk om de juiste maat te selecteren. Er bestaat geen vaste regel voor de juiste maat; deze is namelijk afhankelijk van het effect dat u wilt creëren. Heeft u een grote fotolijst thuis liggen, maar is de foto die u wilt gebruiken net iets te klein? Kijk dan naar de afmetingen van de fotolijst. Ons advies luidt om minimaal een rand van 3 tot 5 cm rondom de foto aan te houden als breedte van de passe-partout rand. Bent u op zoek naar een omranding om uw foto er echt uit te laten springen? Dan heeft u een aantal verschillende mogelijkheden. Met onderstaand voorbeeld helpen wij u de juiste maat te vinden.

U heeft een foto van 30x45 cm en bent op zoek naar een passe partout die uw foto er echt uit laat springen. Kies dan voor een passe partout van 40x60 cm, deze past perfect in een fotolijst van 40x60 cm. 40x60 cm is in dit geval dan ook de buitenmaat. De binnenmaat van deze passe partout zal iets kleiner zijn dan 30x45 cm zodat de foto netjes op zijn plaats blijft zitten er er niet doorheen valt.  
Passe partout maten tabel

Het is belangrijk om zowel naar de foto- als de lijstmaat te kijken. Raadpleeg de bovenstaande tabel en bepaal zo eenvoudig het ideale formaat van de omranding. Houd er rekening mee dat er standaard formaten worden afgebeeld in de tabel, het is ook mogelijk om voor een op maat gemaakt exemplaar te kiezen.

Verschillende kleuren verkrijgbaar 

In onze webshop bieden wij passe-partouts in verschillende kleuren. Maak een keuze tussen de vier standaard kleuren (wit, licht creme, zwart en creme) of kies voor een meer opvallende kleur als bruin of rood. Zorg ervoor dat de kleur goed past bij de foto en fotolijst, maar ook bij de rest van uw interieur. Wilt u een zwart-wit foto inlijsten? Kies dan het liefst voor een passe-partout in een zwarte of witte kleur. Neutrale kleuren zijn ideaal om de afbeelding extra te accentueren. Doorgaans wordt er voor een lichte kleur omranding gekozen bij licht gekleurde fotolijsten om een harmonieus effect te creëren.

Gepersonaliseerde passe-partouts 

In iedere lijst hoort een passe-partout, óók als de lijst een afwijkende afmeting heeft. Bij Fotolijsten-online kunt u eenvoudig een passe-partout op maat laten maken. Met onze high-tech computergestuurde passe-partout-snijder maken we eenvoudig alle soorten passe-partouts op maat. Onze passe-partout-machine, de Gunnar F1, is de beste in zijn soort en voorziet ons keer op keer van prachtige op maat gemaakte exemplaren. Bovendien hoeft u zich geen zorgen te maken over verkleuring. Onze passe-partouts blijven altijd mooi. 

Kies voor een passe-partout op maat en bepaal zelf welke kleur, materiaal en vorm uw omranding krijgt. Bovendien is het mogelijk om een naam of symbool naar wens uit te snijden. Zo maakt u de passe-partout nog specialer én creëert u een uniek cadeau voor een dierbare. Van ronde hoeken tot uitgesneden sterretjes: u kunt het zo gek nog niet bedenken of wij kunnen het maken.


Passe partout op maat laten maken

Zit uw gewenste maat passe partout niet tussen de standaard maten? Niet getreurd! Bij Fotolijsten-online.nl kunt u gewoon een passe partout op maat laten maken. Met onze high-tech computergestuurde passe-partout-snijder kunnen we eenvoudig alle soorten gewenste passe partouts op maat maken. Onze passe-partout-machine, de Gunnar F1, is de beste in zijn soort en voorziet ons keer op keer van prachtige op maat gemaakte exemplaren. 

Als u kiest voor een passe partout op maat, dan kijken wij 100% naar uw wensen. Dit betekent ook dat u zelf bepaald welke kleur, materiaal en vorm uw passe partout krijgt. Het is zelfs mogelijke om uit één groot vel meerdere passe partouts te snijden, zodat deze gebruikt kan worden voor een fotocollage. U kunt het zo gek nog niet bedenken of wij kunnen het maken. 

De beste prijs en voor 16:00 bestelt, zelfde dag verzonden.

Aangezien wij alle fotolijsten en passe-partouts zelf produceren, garanderen wij de beste prijs en een snelle levering. Onze vakmensen werken met alle liefde aan uw (gepersonaliseerde) omranding en zorgen ervoor dat uw bestelling snel wordt bezorgd. In 95% van de gevallen wordt uw passe-partout de volgende dag geleverd. Hebben wij te maken gekregen met een onvoorziene complicatie? Dan geven wij dit tijdig aan, zodat u niet voor vervelende verrassingen komt te staan. Bovendien worden alle bestellingen vanaf 50 euro gratis verzonden (pickup point). Wij garanderen u een lage prijs, de beste kwaliteit en een razendsnelle levertijd.

Feedback Company Klant beoordelingen (9.1 uit 1685 reviews)

web-monitoring-ok