Welke manieren zijn er om fotolijsten op te hangen?

Ophangen van uw fotolijst met schroef en plug.

Een van de oudste manieren om uw fotolijsten op te hangen is de simpele schroef en plug. Echter vergt dit wel de nodige tijd en meetwerk. Vaak zijn de ophangbeugels aan de achterkant van de lijst voorzien van een uitsparing. U moet dan de ruimte tussen 2 ophangbeugels opmeten en dit dan uittekenen op de muur. Vervolgens kunt u de gaten boren en de schroeven erin draaien. Zoals u weet is dit dan de meest voorkomende manier van het ophangen van lijsten.

Ophangen van uw lijst met een ophangdraad.

Een andere veel voorkomende manier is nog wat eenvoudiger en vergt slechts 1 schroef. Dit kan als de lijst is uitgevoerd met een ophangkoord. Vaak zijn dit de wat grotere formaten zoals de 40x60, 50x70 en 60x80 cm fotolijsten. Wilt u er zeker van zijn dat de lijst die u op het oog heeft voorzien is van zo'n ophangdraad? Lees dan de beschrijving goed. Maar u kunt er ook vanuit gaan dat alle maten van 40x60 cm voorzien zijn van een ophangdraad.

Ophangen van u lijst(en) via een ophangrails. 

Er zijn diverse ophangsystemen te koop waardoor het ophangen van lijsten een simpele klus wordt. Het ophangen van een rails aan het plafond vergt in eerste instantie wat meer werk maar maakt het daarna wel eenvoudig en later een lijst bij te hangen. Doordat de rails er dan al is hoeft u alleen een extra draad in de rails te schuiven waardoor u snel een extra ophangpunt krijgt. Enkele systemen zoals arti-tec zijn verkrijgbaar bij de bouwmarkt. Wij kunnen ze helaas niet verkopen omdat de rails 2 meter of langer zijn. Hierdoor wordt het een zeer kostbaar verhaal om dit per post te versturen.
Wij raden u daarom aan om dit aan te schaffen bij een bouwmarkt bij u in de buurt. 

Feedback Company Klant beoordelingen (9.1 uit 1685 reviews)

web-monitoring-ok