Checklist bij de aanschaf van uw fotolijst


Waar moet u nu precies op letten bij het aanschaffen van een fotolijst?


Stap 1:

U bepaalt als eerste de maat van uw foto. Deze maat is bepalend voor de grootte van uw fotolijst.
Een voorbeeld: U heeft een afbeelding van 20x30cm. Indien u de foto zonder passe-partout wilt inlijsten dan koopt u een fotolijst in formaat 20x30cm. (al onze lijsten worden aangeduid in fotomaten). Wilt u de foto inlijsten met daaromheen een passe-partout dan heeft u uiteraard een grotere lijst nodig dan het formaat van de foto. Raadpleeg deze tool op onze homepage (bovenin de pagina) om aan de hand van uw fotomaat de tool te laten bepalen welk formaat lijst en welk formaat (buitenmaat) passe-partout u nodig heeft.

Stap 2:
Bepaal of u de lijst wilt ophangen of neerzetten. Als u weet of u de lijst gaat ophangen of neerzetten dan leest u vervolgens de omschrijving van het product om te bepalen of u de lijst kunt ophangen en/of neerzetten. Alle lijsten die op te hangen zijn kunnen zowel horizontaal als verticaal worden opgehangen.


Stap 3:

Bepaal de plaats waar de fotolijst komt te hangen. Deze plaatst is bepalend voor bijvoorbeeld het materiaal, de kleur, of het type glas. Op een donkere plek in huis kunt u het beste een lichte kleur fotolijst kiezen. Een lijst die vol in de zon komt te hangen kunt u het beste in aluminium uitvoering kiezen. Aluminium werkt niet en zal dus ook nooit krom trekken door de warmte. Veel lichtinval op de lijst kan resulteren in een spiegeleffect op het glas. Dit kunt u voorkomen door een lijst te kiezen met anti-reflectieglas. 


Stap 4:
Koop altijd een goede kwaliteit fotolijst om te voorkomen dat u na 1 jaar de lijst moet vervangen. Het komt vaak voor dat goedkope lijsten krom trekken of snel verkleuren. Goedkoop is vaak duurkoop! 

 

Feedback Company Klant beoordelingen (9.1 uit 1685 reviews)

web-monitoring-ok