We doen regelmatig suggesties om op leuke, creatieve manieren fotolijsten te groeperen, bijvoorbeeld met een foto muur. Je kunt er echter ook voor kiezen om één grote fotolijst te vullen met tientallen foto's tegelijk. Zo'n verhaal in één oogopslag geeft een rustiger effect.Er zijn verschillende grote fotolijsten waarmee je dit idee kunt uitwerken. Al met fotolijsten in de afmetingen 40x60 cm kun je een serie foto's kwijt, maar er zijn ook fotolijsten in de maten 50x70, 60x80 en zelfs 70x100 cm. Dan gaan de aantallen pas echt tellen en kun je met tientallen foto's een heel verhaal kwijt. Denk hierbij aan foto's van een speciale gebeurtenis zoals een feest of een bruiloft, een vakantie of foto's van een bepaald onderwerp die je van internet hebt verzameld, bijvoorbeeld van Instagram. Een dergelijke collage van foto's in één lijst is trouwens ook een origineel kado!


Foto's afdrukken op canvas

Een ander voordeel van een grote fotolijst gevuld met veel foto's is dat je de investering in een groot aantal fotolijsten bespaart. Bovendien kun je meerdere collages maken. Een andere interessante mogelijkheid biedt de Hema. Daar kun je canvasdoeken met meerdere foto's laten uitprinten, zodat je de inhoud van je grote fotolijst makkelijk kunt afwisselen.


Verschillende materialen
Tenslotte kun je de gekozen lijst zelfs afstemmen op de soort foto's die je wilt laten zien. Heb je een reis door de tropen gemaakt, dan is een fotolijst van hout (bijvoorbeeld in vintagelook of juist strak) ondersteunend. Houd je echter van moderne architectuur en wil je een serie foto's van gebouwen in één fotolijst laten zien, dan kun je kiezen voor een fotolijst van aluminium. Ook met grote fotolijsten zijn de mogelijkheden eindeloos.
[foto met één lijst afkomstig van planetfem.com]
[foto met twee lijsten afkomstig van persnicketyshop.com]