De muur naast de trap is typisch zo'n plek in huis die bij het inrichten vaak niet wordt meegenomen. Simpelweg omdat je er niet aan denkt of omdat het een 'moeilijke' muur is. Met fotolijsten kun je de muur bij de trap echter prachtig decoreren.

Een fotolijstenmuur of een fotowand is helemaal in. Mensen plaatsen groepen fotolijsten in de woonkamer, maar ook muren in de slaapkamer en zelfs in het toilet zijn hiervoor heel geschikt. Je kunt op deze manier mooie dingen laten zien en zo je huis nog persoonlijker maken of een wand vol dierbare herinneringen creëren. Hoewel men de trapmuur bij het inrichten van het huis vaak vergeet, is deze voor een wand met fotolijsten juist zeer geschikt. Je kunt mooi met de diagonale lijn spelen en op deze manier wordt je iedere keer als je op de trap loopt weer aan mooie momenten herinnerd.


Enkele tips

Omdat het maken van een fotolijstenmuur best een puzzel kan zijn – en de trap dit er niet makkelijker op maakt – geven we enkele tips. Zorg ten eerste voor een evenwichtig geheel van fotolijsten. Verschillende formaten gebruiken is leuk, maar kan al snel te rommelig worden. Probeer dit te vermijden door een patroon in de serie fotolijsten te maken, zie bijgaande animatie van mogelijke opstellingen van fotowanden. Houd verder rekening met de kleuren in het trappenhuis, dus gebruik lichte fotolijsten in een donker trappenhuis en vice versa. Ook kun je spelen met de materialen van de fotolijsten. Er zijn fotolijsten van nieuw ogend hout, maar ook van hout in een nostalgische look. En natuurlijk zijn er kunststof fotolijsten in de meest uiteenlopende kleuren en fotolijsten van aluminium of gewoon van glas. Denk van tevoren goed na over wat je wilt laten zien en de sfeer die je wilt creëren. Op die manier heb je het langst plezier van je fotolijstenmuur in het trappenhuis.


fotowand trap

fotowand trap

fotowand trap

[foto's afkomstig van Interiorinsider.nl