'Zeg het met bloemen' is een bekende term. Iets waar fotolijsten zich ook uitstekend voor lenen. Een mooie fotolijst kun je voor moederdag bijvoorbeeld vullen met een persoonlijke herinnering of een afbeelding van een bos bloemen die nooit verwelkt. Enkele suggesties.


Moederdag is er om je moeder een keer extra te laten weten dat je van haar houdt. Een fotolijst met daarin een afbeelding die een dierbaar moment laat zien of een mooie, persoonlijke herinnering is daarvoor ideaal. Er zijn vele soorten en maten fotolijsten waardoor er voor iedere plek in huis wel een geschikt exemplaar te vinden is.


Ontelbare varianten
De standaard fotolijst is er in ontelbare varianten zoals gemaakt van verschillende soorten hout, van kunststof of op diverse manieren bewerkt aluminium. Ook verzilverde fotolijsten doen het goed en als de gekozen afbeelding onverdeelde aandacht vereist, is de 'gouwe ouwe' glazen fotolijst ideaal.


Multi fotolijsten
Leuk zijn ook multi fotolijsten. Hierin kun je meerdere afbeeldingen kwijt die gezamelijk bijvoorbeeld een verhaal vertellen. Portretfotolijsten zijn ook altijd een goeie, bijvoorbeeld met afbeeldingen van kersverse kleinkinderen; ideaal voor moeders die pas oma zijn geworden. Helemaal origineel is het als je van diverse fotolijsten een collage maakt; voor een fotolijstenmuur of een serie fotolijsten in een speciale vorm zoals het fotolijstenhart.Leuk idee voor moederdag: geef bloemen die nooit verwelken (afbeelding afkomstig van aliexpress.com)