Kunststof fotolijsten zijn niet alleen mooi maar ook veelzijdig. Ze zien er modern uit, maar het materiaal maakt ze ook duurzaam en handzaam in gebruik. De Duitse firma Walther Design is een van de toonaangevende producenten van kunststof fotolijsten.


Kunststof is als productiemateriaal zeer veelzijdig. Het zal dan ook niet verbazen dat Walther een enorm assortiment in huis heeft met een grote diversiteit aan kleuren, formaten en soorten fotolijsten om uit te kiezen. Die zijn bovendien zo afgewerkt dat ze zo min mogelijk gevoelig zijn voor krassen en andere beschadigingen. Meer belangrijke kenmerken van de fotolijsten van Walther Design zijn een stabiel ophangsysteem en een praktisch sluitsysteem.


Groot gebruiksgemak

De kunststof fotolijsten van Walter zijn wissellijsten met een groot gebruiksgemak. Ze vormen een ideaal decor voor uiteenlopende afbeeldingen met bijvoorbeeld een bonte of juist een strakke inhoud, kunst, diverse soorten schilderwerk, tekeningen of officiële documenten. Alle kunststof lijsten zijn verder ook geschikt voor passe-partouts. Hiermee kun je een contrast aanbrengen waarmee je de inhoud bijvoorbeeld nog meer accentueert. Ook biedt een passe-partout de mogelijkheid om een van zichzelf niet passende afbeelding toch netjes in een lijst te plaatsen.


Helder glas

Helder glas is de beste bedekking voor afbeeldingen in kunststof fotolijsten en dit is dan ook de soort die Walther Design uitsluitend toepast. Daarnaast is het goed om te weten dat alle kunststof lijsten tot en met het formaat 20x30 centimeter voorzien zijn van een standaard. Deze lijsten kun je via het ophangsysteem dus niet alleen ophangen, maar ze zijn hierdoor eveneens – zowel verticaal als horizontaal - staand te gebruiken, bijvoorbeeld op een schouw, kast of vensterbank. De grotere formaten fotolijsten (40x50 cm) zijn zelfs voorzien van een galerie-ophangsysteem waarmee waterpas ophangen kinderspel wordt.


In een volgend blog laten we de verschillende kunststof fotolijsten van Walther Design voorbij komen.