3 tips om fotolijsten recht op te hangen

Categorieën: Nieuwe Fotolijsten
Geplaatst: Oktober 01, 2020

Hangen uw fotolijstjes ook altijd scheef? Niks is vervelender dan dat uw fotolijsten niet waterpas aan de muur hangen. Of het nu gaat om grote of kleine lijsten, het ophangen ervan is vaak geen probleem. U boort een schroef in de muur of gaat aan de slag met zelfklevende spijkers. Het gaat allemaal prima totdat u erachter komt dat de lijsten toch niet helemaal recht hangen. Wij besparen u deze vervelende situatie in de toekomst met onze handige tips om fotolijsten in één keer recht op te hangen. 

 

Bepaal de afstand en hoogte

Voordat u aan de slag gaat met een boormachine en spijkers is het belangrijk dat u de juiste afstand en hoogte bepaald. Het zou namelijk zonde zijn als er voor niets een gat in de muur wordt geboord. Wilt u graag meerdere fotolijsten ophangen? Dan zult u moeten gaan nadenken over de compositie. Houdt u van strak? Dan kunt u de fotolijsten recht naast elkaar ophangen, maar het is ook een mogelijkheid om de lijsten schots en scheef of onder elkaar te bevestigen. Voordat u de foto’s aan de muur bevestigd, kunt u deze op de vloer in de juiste positie leggen. Zo krijgt u een realistisch beeld van hoe de fotolijsten er straks op de muur uit zien. 

 

Wilt u het uzelf zo makkelijk mogelijk maken? Kies dan voor een hippe collagelijst! Deze zijn ideaal om veel foto’s tegelijk te presenteren en het is ook nog eens makkelijk op te hangen. 

 

Meten en markeren

Nu u precies weet op welke hoogte en afstand u de fotolijsten wilt ophangen, zijn we aangekomen bij het technische gedeelte van het klusje. We adviseren om markeringen op de desbetreffende muur aan te brengen, zodat u precies weet waar u de gaten wilt gaan boren of de zelfklevende spijkers wilt bevestigen. Markeer met een duidelijke stift of potlood de plekken waar de schroeven moeten komen. Check altijd even met een waterpas of de markeringen goed zijn aangebracht en of de berekende afstand en hoogte precies klopt. Vervolgens kunt u gaan boren of de zelfklevende spijkers aanbrengen. Merkt u na het ophangen dat de fotolijsten toch nog scheef hangen? Probeer de lijsten dan iets te bewegen totdat deze mooi recht hangen. 

 

Een goed alternatief: neerzetten

Wie zegt dat fotolijsten altijd moeten hangen? Als u dit ietwat vervelende klusje wilt vermijden, kunt u ervoor kiezen om de lijsten neer te zetten. Er zijn heel veel verschillende alternatieven die net zo leuk of misschien nog wel leuker zijn.  Zet bijvoorbeeld een aantal leuke exemplaren op de vensterbank, een decoratieve plank of gewoon op de grond. Plaats er meerdere naast elkaar of laat een paar overlappen voor een speels effect. Wist u dat u eigenlijk helemaal geen lijstjes hoeft te gebruiken? Een leuke poster kunt u ook zonder omhulsel neerzetten, maar in veel gevallen dragen fotolijsten op een leuke manier bij aan het interieur. 

 

Bent u op zoek naar bijzondere lijsten voor uw foto’s of poster? Fotolijsten-online.nl heeft een groot assortiment aan fotolijsten in verschillende materialen en formaten. Van modern tot klassiek, van romantisch tot stoer: er is voor ieder wat wils! Neem gerust een kijkje op onze website en bestel vandaag nog.