Bij de inrichting van het huis vergeten we meestal het toilet. Ten onrechte, want de ruimte waar we volgens recent onderzoek ongeveer anderhalf uur per week doorbrengen, heeft toch minimaal drie muren die we met fotolijsten kunnen opfleuren. Enkele ideeën.


Recent wetenschappelijk onderzoek heeft uitgewezen dat vrouwen per week 1 uur en 20 minuten op het toilet doorbrengen. Mannen nemen meer de tijd: zij zitten en staan iedere week gemiddeld maar liefst 1 uur en 45 minuten in de kleinste kamer van het huis. Kamer inderdaad, dus waarom dan zo vaak die lege muren? Met fotolijsten kun je ook het ondergeschoven kindje dat het toilet in veel inrichtingen is, opfleuren. Zo maak je van onze wekelijkse anderhalf uur toilettijd quality time!


1. Met vakantiefoto's kun je op het toilet wegzwijmelen bij gedachten aan die keer dat je op dat zonovergoten strand lag, een prachtige stad hebt bezocht of die bijzondere wandeltocht hebt ondernomen. Wie weet levert het wel inspiratie op voor je volgende vakantie of reis.


2. Het is ook leuk een deel van de fotolijsten in te zetten als wissellijst. Plaats er dan bijvoorbeeld bij toerbeurt je favoriete strip of andere grappige afbeeldingen in. Zelf ben ik bijvoorbeeld fan van Gummbah, een absurdistische strip die meerdere keren per week in de Volkskrant staat. De pareltjes knip ik uit en plaats ik in wissellijsten op het toilet. Op deze manier hebben vrienden en familie tijdens het toiletbezoek wat te lezen en/of te lachen.Foto afkomstig van: roomed.nl

Met fotolijsten of wissellijsten maak je van de tijd die je dagelijks op het toilet doorbrengt quality time.
Foto afkomstig van adorable-home.com

Als je liever geen gaten boort, maar wel van praktische wissellijsten gebruik wilt maken kun je de fotolijsten ook neerzetten.