Wandplank decoreren: 5 styling tips

Categorieën: Nieuwe Fotolijsten
Geplaatst: December 01, 2022

Heeft u geen ruimte meer voor decoratie? Maar wilt u wel een gezellig hoekje in huis creëren? Een wandplank neemt weinig ruimte in beslag en is perfect voor het decoreren van iedere ruimte. 

Het opnieuw stylen van wandplanken is een eenvoudige en leuke manier om uw interieur op te fleuren. Gebruik onze 5 stappen voor wandplank decoreren. Natuurlijk inclusief fotolijsten styling!

1. Een wandplank kiezen

In tegenstelling tot een kast neemt een wandplank weinig ruimte in beslag. Wanneer u een boekenplank wilt aanschaffen, komt u veel verschillende formaten tegen. Welke kunt u nu het beste kiezen? Dit is afhankelijk van hoe u de plank gaat gebruiken. Is het voor decoratie? Of ook voor praktische redenen?

Wanneer u fotolijsten op een plank wilt tentoonstellen, kiest u voor een speciale fotolijstplank. Deze is minder breed dan een normale wandplank en heeft een handige rand, zodat u de lijsten hier tegenaan kunt zetten. 

Zo kiest u de juiste wandplank:

  1. Kies allereerst het juiste formaat
  2. Kies het gewenste materiaal en de kleur
  3. Gaat u voor één of meerdere planken?

2. Kies fotolijsten in verschillende formaten

Een wandplank kunt u op verschillende manieren decoreren. Toch worden de meeste planken gebruikt om foto’s, posters of kunstwerken tentoon te stellen. Deze fleuren de ruimte direct op en u kunt er alle kanten mee op.

Selecteer allereerst de stijl van de foto’s en prints. Kies voor een mooie foto van de kinderen of ga bijvoorbeeld voor een grafische print. Uiteraard kunt u deze twee ook met elkaar combineren. De stijl van de prints hangt helemaal af van uw eigen smaak. 

Door foto’s en posters in verschillende formaten te kiezen, creëert u een speels effect. Mix en match met lijsten in verschillende formaten, zoals 21x30 cm en 30x40 cm.

3. Lagen creëren

Het leuke aan wandplanken is, is dat u laagjes kunt creëren. Zet lijsten in verschillende formaten tegen de achterkant van de plank aan en laat ze een beetje overlappen. Zo creëert u een visueel contrast en valt de plank alleen nog maar meer op. Natuurlijk is het ook mogelijk om lagen te creëren met andere accessoires. Zet bijvoorbeeld een klein vaasje of een kaars voor een lijst neer. Hoe meer lagen, hoe interessanter het wordt.

Het is ook leuk om verschillende materialen met elkaar te combineren. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een fotolijst van hout, steen of goud. 

4. Maak het persoonlijk met accessoires

Om het interieur helemaal eigen te maken, is het belangrijk om persoonlijke accessoires toe te voegen. En wat is nu persoonlijker dan een aantal leuke foto’s. Plaats bijvoorbeeld een familiefoto op de plank of kies voor een afbeelding van een bijzondere vakantiebestemming. 

Maar het hoeft niet bij foto’s te blijven. Voeg alles toe waar u vrolijk van wordt. Dit kunnen polaroidfoto’s, interessante boeken, kleurplaten van de kids of dierbare ornamenten zijn. 

5. Wandplank decoreren met planten

Nu bent u bijna klaar met het wandplank decoreren. Alleen zijn we nog één belangrijk aspect vergeten: planten! Planten kunnen volgens ons niet ontbreken in het interieur. Naast fotolijsten met mooie prints voegen ook planten en bloemen sfeer toe aan uw woning. Maar waar zet je die planten neer? Is daar wel ruimte voor? Op een fotolijstplank is in de meeste gevallen ruimte voor een klein plantje. Kies bijvoorbeeld voor een mooie hangplant!

Fotolijsten kopen?

Zoekt u nieuwe lijsten om uw wandplank mee te decoreren? In ons grote assortiment vindt u lijsten in diverse formaten, materialen en stijlen. Combineer bijvoorbeeld een houten lijst met een verzilverde fotolijst voor een speels effect. Ook bieden we bijpassende passe-partouts voor een prachtig optisch effect.

Met ons zoeksysteem vindt u eenvoudig en snel de perfecte lijst. En voor 16:00 besteld, is morgen al in huis!