Fotolijsten zijn veelzijdig. Je kunt ze natuurlijk obligaat op het nachtkastje zetten, maar er is nog zoveel meer mee mogelijk. Deze week laten we zien hoe je een huiskamer op een fantastische manier kunt laten domineren door fotolijsten; met een fotolijstenmuur.
Iedereen heeft fotolijsten in huis. Ze staan altijd wel ergens op kastjes, tafels of in de vensterbank. Als je echter de stap durft te zetten om een heleboel fotolijsten bij elkaar te hangen, kun je een supermooie en creatieve fotolijstenmuur maken. Het mooie van een fotolijstenmuur is dat je er volledig je eigen draai aan kunt geven. Je kunt spelen met de inhoud van de fotolijsten, met de lijsten zelf en met de manier waarop je ze groepeert.


Symmetrisch of nonchalant?

Houd je van druk dan zijn de mogelijkheden om te variëren met de inhoud, de kleuren, de materialen en zelfs de formaten van de fotolijsten enorm. Maar je kunt ook juist rust en eenheid creëren door te kiezen voor fotolijsten in dezelfde kleur, van hetzelfde materiaal of in hetzelfde formaat. Tenslotte kun je ook spelen met de vorm die de groep fotolijsten zelf op de muur aanneemt. Maak je een symmetrisch geheel dat je zorgvuldig uitmeet of kies je voor de nonchalante look? Een tip: lichte muren vragen om donkere fotolijsten en vice versa. Je kunt de fotomuur ook opleuken met losse letters of andere speelse zaken zoals een gewei of een ouderwetse koekoeklok.