Glas of plexiglas fotolijst: wat moet ik kiezen?

Categorieën: Nieuwe Fotolijsten
Geplaatst: Januari 30, 2021

Foto’s maken het interieur gezellig en persoonlijk. U kunt dierbare foto’s op verschillende manieren tentoonstellen in uw interieur. Bent u op zoek naar een fotolijstje waarmee u uw muren kan aankleden? Of zoekt u een origineel cadeau? Fotolijsten komen in allerlei soorten en maten met glas of plexiglas. Maar welke variant is nu het beste? Om een juiste keuze te maken, is het belangrijk om de voor- en nadelen van beide materialen op een rijtje te zetten. 

 

Waarom kiezen voor glazen fotolijsten

Een glazen fotolijst zorgt ervoor dat het accent op de foto wordt gelegd. Het grootste voordeel van glas heeft te maken met de uitstraling van het materiaal. Glas is namelijk erg helder, waardoor er een goede lichtinval ontstaat. Bovendien is glas niet gevoelig voor uv-straling, wat ervoor zorgt dat het materiaal niet verkleurt als het langdurig wordt blootgesteld aan zonlicht. Er zijn veel verschillende soorten glazen fotolijsten. U kunt bijvoorbeeld kiezen voor een randloze fotolijst van glas, maar er zijn ook genoeg varianten met een stijlvolle rand. 

 

Voordelen glas:

  • Helder

  • Mooie uitstraling

  • Bestand tegen hitte

  • Geen verkleuring

 

glas of plexiglas fotolijst muur

 

De voordelen van plexiglas

Een van de grootste en belangrijkste voordelen van plexiglas is dat het sterker is dan glas, maar ook veel lichter. Het is maar liefst 30 keer sterker en 2 keer zo licht in gewicht. Het materiaal lijkt qua uiterlijk op glas, maar is eenvoudiger te bewerken zonder dat het breekt of beschadigd. Het plexiglas is daarom ook erg gemakkelijk schoon te maken. Bovendien is het materiaal ontzettend duurzaam en zal niet snel verkleuren, u kunt jarenlang van een plexiglas fotolijst genieten. 

 

Voordelen plexiglas:

  • Sterk en licht

  • Eenvoudig te bewerken

  • Gemakkelijk schoon te maken

  • Duurzaam

 

Hoe maak ik de juiste keuze?

De keuze tussen een glazen en plexiglas fotolijst kan moeilijk zijn, maar het is een kwestie van persoonlijke voorkeur. Zowel glas als plexiglas hebben voor- en nadelen waar rekening mee moet worden gehouden. Vraag jezelf af welke eigenschappen belangrijk zijn voor en maak vervolgens een keuze. In het assortiment van Fotolijsten-online vindt u diverse glazen en plexiglas fotolijsten: er is voor ieder wat wils. We bieden de beste prijzen van Nederland en vanaf 50 euro wordt uw bestelling gratis bij u thuisbezorgd. Bekijk ons aanbod fotolijstjes en neem gerust contact op bij vragen of opmerkingen. Wij zijn op werkdagen telefonisch en via de mail bereikbaar.